Cum sa iti maximizezi productia de fructe daca ai curtea mica?

Orice persoana care se muta la casa doreste sa isi planteze la un moment dat cativa pomi, arbusti, bulbi flori, cat si alte plante ce il pot ajuta sa transforme gradina intr-un paradis verde.

Cu toate acestea, spatiul din spatele casei este de cele mai multe ori mic, nefiind suficient de mare pentru a planta mai mult de doi sau trei pomi fructiferi, cat si alte plante ornamentale ce pot fi utilizate pentru a imbunatati aspectul general al curtii.

Din fericire, exista anumite solutii pe care le puteti implementa pentru a va bucura de o productivitate de fructe crescuta, cat si de o amenajare florala deosebita.

Cum sa iti cresti productia de fructe daca ai un spatiu mic in spatele casei?

  1. Planteaza pomi columnari

In cazul in care aveti o curte mica, primul lucru pe care il puteti face este sa alegeti plantarea unor pomi fructiferi columnari. Aceste soiuri sunt foarte avantajoase in orice spatiu, avand o productivitate crescuta, o talie mica ce poate ajunge pana la trei metri inaltime si au o rezistenta buna la inghet.

Probabil unul dintre cele mai mari beneficii ale acestor pomi fructiferi este acela ca pot fi plantati la o distanta mult mai mica in comparatie cu cei traditionali, putand fi pozitionati la o distanta cuprinsa intre 50 – 150 cm unul de altul. Acest lucru va va oferi oportunitatea de a creste substantial numarul de pomi din curte, avand astfel la dispozitie sansa de a va bucura de o cantitate importanta si bineinteles, variata de fructe proaspete si gustoase.

  1. Utilizeaza arbusti fructiferi

Arbustii fructiferi pot fi o solutie excelenta ce pot suplimenta productia de fructe oferita de pomi. Aveti astfel optiunea de a planta cateva plante de zmeur, capsuni, agrise, coacaze si asa mai departe, multe dintre acestea neavand nevoie de o suprafata prea mare pentru a creste viguroase si cu o productivitate inalta.

  1. Nu uita de vita de vie

Vita de vie poate fi o modalitate excelenta prin care puteti sa obtineti struguri deosebiti, fara sa intampinati probleme de spatiu. Acest lucru se datoreaza faptului ca planta are tendinta sa creasca mai mult in inaltime decat in latime, de aceea daca alegeti sa le plantati langa gard si sa construiti un spalier, veti reusi sa maximizati productia usor, fara sa intampinati probleme in ceea ce priveste suprafata disponibila. Este important de mentionat faptul ca pentru a va bucura de cea mai inalta calitate, va fi esential sa le tundeti in fiecare an.

Indiferent ca aveti o curte mica sau mare, productia de fructe trebuie sa fie o prioritate pentru dumneavoastra, atat pentru sanatatea personala, cat si pentru satisfactia pe care o puteti simti alaturi de familie atunci cand culegeti roadele delicioase.

O combinatie variata de pomi fructiferi, arbusti si vita de vie, amplasati in locuri strategice si tunsi periodic pentru a le asigura o crestere uniforma si eficienta din punct de vedere spatial va fi solutia ideala prin care puteti sa aveti din primavara pana toamna fructe deosebite si de o calitate superioara.