Ce trebuie sa stii daca planuiesti o vacanta in statiunea Olimp

Infiintata in anul 1972, statiunea Olimp a devenit in timp una dintre cele mai indragite destinatii de vacanta de pe litoralul romanesc, datorita confortului pe care il ofera vizitatorilor ei. Cu toate ca a avut parte si de perioade mai putin placute, statiunea a reusit sa-si pastreze renumele, astazi adapostind mai multe resorturi de lux, terase confortabile si restaurante cu mancare delicioasa.

In plus, vizitatorii pot avea parte de reduceri semnificative de pret la rezervarile pe care le fac la unele hoteluri din Olimp, mai ales daca rezervarile sunt facute cu cateva luni in avans.

Unde se gaseste statiunea Olimp?

Statiunea este situata la circa 8 kilometri de orasul Mangalia si la 38 de kilometri de municipiul Constanta. In nordul ei se gaseste plaja 23 August, iar in sud se afla statiunea Neptun. Pentru ca, in trecut, Olimp era un simplu cartier al statiunii Neptun, este posibil sa mai gasesti denumiri precum Neptun-Olimp.

Cu toate acestea, Olimp este astazi o statiune litorala de sine statatoare, chiar daca este de mici dimensiuni.

Cum arata plaja din Olimp?

Desi nu este cea mai cautata de pe litoralul romanesc, plaja Olimp este foarte curata, fiind intretinuta in fiecare zi in perioada sezonului estival. Nisipul ei nu este foarte fin, insa apa marii are o culoare foarte placuta, azurie cu irizatii turcoaz.

In partea de nord, in dreptul celebrului complex hotelier Amfiteatru, plaja este mai lata. Aici, autoritatile au amenajat mai multe golfulete artificiale, facilitand astfel baile in mare si prevenind erodarea falezei.

In partea de sud, plaja este mai ingusta, insa este inconjurata de un cadru natural extrem de pitoresc. Faleza din aceasta zona este plina de vegetatie, oferind o priveliste frumoasa, ce nu mai poate fi gasita in alte parti ale litoralului.

Deoarece este destul de mica, plaja din Olimp se poate aglomera usor. Totodata, trebuie stiut ca intrarea in apa este putin abrupta, devenind usor destul de adanca, motiv pentru care nu este tocmai indicata copiilor mici nesupravegheati.

Cu toate ca nu are conditii perfecte, plaja din aceasta statiune poate fi ideala pentru cei care isi doresc sa se rasfete sub razele soarelui intr-un cadru cu o priveliste deosebita.

Activitati de facut in statiunea Olimp

Desigur, relaxarea pe plaja este principala activitate a turistilor care isi fac vacantele in aceasta statiune. Pe langa plaja, insa, ai posibilitatea de a face plimbari in celebra padure Comorova aflata in apropiere. De asemenea, turistilor le place sa se plimbe pe faleza statiunii care, deoarece este foarte inalta, ofera o priveliste superba asupra largului marii.

Pentru sporturi nautice, shopping si cluburi de seara, se recomanda statiunea Neptun, care se afla in imediata apropiere.

Previous post Ce trebuie sa stii despre Duni, micuta si incantatoarea statiune de pe litoralul Bulgariei
Next post Avantajele panourilor solare pentru gospodării