Tips&tricks: ce să știi înainte de a deschide o afacere cu parcuri fotovoltaice?

Energia verde a devenit un subiect de interes mondial, în condițiile în care toată lumea își dorește să se bucure de un mediu înconjurător mult mai curat și mai sănătos.

Așadar, dacă vrei să demarezi o afacere parc fotovoltaic: https://www.w4energy.com/dezvoltare, este important să știi câteva elemente esențiale, de care să ții cont. Începând de la alegerea terenului unde să amplasezi panourile fotovoltaice, până la durata de viață a acestora, dar și modul în care trebuie să le întreții, iată doar câteva aspecte care contează, pentru a putea obține profitul pe care ți-l dorești.

De ce este recomandat să demarezi o afacere parc fotovoltaic?

Interesul pentru energia verde este din ce în ce mai mare, motiv pentru care este indicat să pui bazele unei astfel de afaceri cât mai repede. Din ce în ce mai mulți oameni preferă energia verde, în detrimentul celei clasice care, prin modul în care este produsă conduce la un nivel foarte ridicat de poluare. Astfel, este un moment ideal pentru care să pășești în această lume, mai ales că peste 10 ani se preconizează că majoritatea oamenilor vor utiliza exclusiv energie verde.

Terenul trebuie ales cu grijă

În ceea ce privește terenul pe care alegi să îți montezi panouri fotovoltaice, de preferat este aceasta să îndeplinească următoarele condiții:

  • să aibă o expunere cât mai mare la razele soarelui, fără ca împrejur să existe clădiri înalte, care să obstrucționeze accesul soarelui la panourile fotovoltaice;
  • asigură-te că terenul se află în proximitatea unei rețele de energie electrică, pentru a putea conecta parcul fotovoltaic la aceasta cât mai ușor;
  • verifică să ai drumuri de acces, pentru ca la parcul tău fotovoltaic să poată ajunge ușor echipa de mentenanță.

Ce putere îți dorești să aibă panourile fotovoltaice?

În funcție de bugetul pe care ești dispus să îl investești, dar și de capacitatea pe care parcul vrei să o aibă, poți alege dintre următoarele pachete:

  • pachet de 2 – 10 KWp;
  • pachet 11 – 20 KWp;
  • pachet 21 – 30 KWp;
  • pachet 31 – 50 KWp;
  • pachet 51 – 100 KWp;
  • pachet peste 100 KWp.

Ține cont, însă, de faptul că puterea îți indică și cantitatea de energie verde pe care o vei produce. Cu cât panourile fotovoltaice sunt mai puternice, cu atât vei obține un randament mai bun și vei putea asigura necesarul de energie pentru mai multe imobile.

Obții parcul dorit mai ușor cu ajutorul unei firme specializate

Dacă nu ai experiența necesară în domeniu, nici timpul optim, pentru a te ocupa singur de deschiderea unui parc fotovoltaic, acum ai la dispoziție o soluție modernă, foarte simplă. Mai exact, poți să ceri ajutorul unei firme specializate, care se va ocupa de tot ce înseamnă partea de birocrație, găsirea terenului ideal pentru tine, unde panourile să absoarbă întreg anul o cantitate cât mai mare de energie solară, dar și de ridicarea propriu-zisă a parcului, urmând ca apoi doar să îl primești la cheie. Astfel, faci o investiție de viitor, care să îți asigure venituri pasive consistente.

În cât timp îți poți amortiza investiția?

Conform rezultatelor obținute de către cei ce dețin parcuri fotovoltaice deja, amortizarea unei astfel de investiții durează aproximativ 5 ani. După această perioadă, te vei bucura de profituri însemnate, pe care le poți utiliza după bunul plac.

Accesează W4energy.com și găsești aici o gamă largă de informații despre cum poți colabora cu o firmă specializată în domeniu. Vei obține astfel foarte ușor un parc de panouri fotovoltaice W4energy cu puterea aleasă de tine, pentru a face primul pas către un viitor verde!

Date de contact:

Email: office@w4energy.com / sale@w4energy.com

Telefon: +40 725 372 184