De ce Anvelopele de Iarnă Eclipează Performanța Anvelopelor de Vară în Sezonul Geros?

Ori de câte ori se apropie sezonul rece, discuțiile în rândul conducătorilor auto despre schimbarea anvelopelor revin în actualitate. La prima vedere, s-ar putea crede că diferența dintre anvelopele de vară și cele de iarnă este doar una de marketing. Cu toate acestea, când investigăm mai adânc, descoperim o serie de motive pentru care aceste anvelope iarna sunt clar superioare celor de vară, în special atunci când temperaturile scad. Pentru o gama variata de avelope iarna de calitate expertii de la Vadrexim va sunt mereu la dispozitie.

1. Compusul de Cauciuc Diferențiat

Principalul avantaj al anvelopelor de iarnă este compoziția lor. Fabricate dintr-un cauciuc special conceput să rămână moale la temperaturi scăzute, acestea oferă o aderență net superioară pe drumuri reci, umede sau înghețate, comparativ cu anvelopele de vară, care pot deveni rigide și alunecoase în aceleași condiții.

2. Designul Unic al Benzii de Rulare

O altă caracteristică distinctivă a anvelopelor iarna este banda de rulare. Aceasta este proiectată cu caneluri mai profunde și lamele suplimentare, care au rolul de a îmbunătăți tracțiunea pe zăpadă și gheață. Acest design specific facilitează evacuarea apei și previne acvaplanarea, fenomen periculos care apare atunci când anvelopa „plutește” pe un strat de apă.

3. Eficiență dovedită în Condiții de Drum Critice

Studiile efectuate în domeniu arată că, pe drumuri acoperite cu zăpadă sau gheață, un vehicul echipat cu anvelope de iarnă are o distanță de frânare cu până la 40% mai scurtă decât unul cu anvelope de vară. Aceasta poate fi diferența dintre a evita un accident și a fi implicat într-unul.

Conform unui studiu publicat de https://www.motortrend.com/, anvelopele de iarnă reduc distanța de frânare cu până la 50% pe drumurile acoperite cu zăpadă sau gheață, comparativ cu anvelopele de vară.

Concluzie

Optând pentru anvelope de iarnă în sezonul rece, nu doar că vă creșteți șansele de a avea un drum liniștit și sigur, dar investiți și în siguranța personală și a celor din jur. Așadar, înainte de a lua o decizie în privința anvelopelor, luați în considerare avantajele incontestabile ale celor de iarnă și alegeți inteligent pentru sezonul rece.