De ce apar și cum poți să scapi de gândaci acasă?

Dezinsecția este despre eliminarea insectelor, cel mai adesea a celor care reprezintă o amenințare directă pentru sănătatea sau viața umană. Insectele sunt cel mai numeros grup de animale de pe planetă. Probabil știi că sunt extrem de periculoase la tropice. Cu toate acestea, se dovedește că până și speciile noastre „native” de insecte provoacă daune, transmit boli și chiar… mușcă oamenii și le sug sângele. Dăunătoarele intră în apartamente și case fără probleme majore. Descoperă cum o fac și cum poți lupta contra lor?

De ce apar insectele în casa ta?

În primul rând, merită dezmințit un mit care este încă destul de comun, mai exact teoria conform căreia insectele din casă provin din murdărie. Acest lucru nu este absolut adevărat. Da, curățarea insuficientă sau chiar lăsarea alimentelor în interior facilitează hrănirea gândacilor, de exemplu. Dar ploșnițele se hrănesc doar cu sângele, așa că supraviețuiesc chiar și în condiții sterile, atâta timp cât apare o gazdă.

Amintește-ți că o insectă poate intra în casa ta numai din exterior. În cele mai multe cazuri, insectele provin pur și simplu de la vecini și aceștia nu apelează la serviciile de dezinsectie gandaci. Dacă există deja o colonie mare în apartamentul de lângă, gândacii vor traversa canalele de ventilație, prin golurile dintre uși și chiar fațada clădirii. De asemenea, poți aduce insecte( de obicei ploșnițe) în propriile bagaje, de exemplu din camera de hotel sau spital. Ploșnițele se găsesc din ce în ce mai mult în transportul public, adică în trenuri și autobuze. În timp ce călătoresc, acestea intră pe neobservate în bagajele tale sau se agață de haine în căutarea unui adăpost, iar apoi ies în interiorul casei tale.

Cum să scapi de insecte?

Odată ce ai găsit urme de insecte în casa ta, ai două opțiuni: scapă de ele singur sau cere ajutor de la un specialist. Profesioniștii știu din experiență că mai devreme sau mai târziu vei folosi această din urmă opțiune.

Dacă vei ajunge să utilizezi remedii disponibile în comerț pentru ploșnițe și gândaci, este posibil să fie eficiente pentru o vreme. Dar chiar și acestea conțin substanțe în concentrații scăzute, ceea ce creează riscul ca insectele să fie expuse efectelor lor, iar mai târziu, vor deveni și mai greu de eradicat, chiar și folosind metode profesionale de dezinsecție gândaci de bucătărie.

Dacă te gândești să folosești capcane pentru insecte, vei obține dovezi clare are prezenței insectelor în casa ta, dar vei prinde doar acei gândaci care se hrănesc în acel moment. Restul se vor ascunde cu ușurință în colțuri.  De asemenea, aceste capcane sunt ineficiente împotriva ploșnițelor.