Balonul gastric Allurion – întrebări și răspunsuri pe care trebuie să le cunoști

Balonul gastric Allurion este un dispozitiv de slăbit care este conceput pentru a fi temporar (nu este menit să rămână în organism permanent). Acesta stă în stomac timp de aproximativ 16 săptămâni sau aproximativ patru luni, după care, se va deschide o valva (eliberează lichidul de la sine) și se elimină în mod natural. În acest timp, dispozitivul ajută persoanele să piardă în greutate prin reducerea cantității de alimente pe care o pot mânca și prin creșterea senzației de sațietate.

Descoperă aici dacă balonul gastric Allurion este potrivit nevoilor tale și cere acum o consultație!

1. Cât timp rămâne balonul gastric Allurion în corpul tău?

După perioada de 16 săptămâni, balonul Allurion eliberează tot fluidul, deoarece are un mecanism de autoeliberare. Astfel se evită necesitatea unei endoscopii – așa cum este de obicei cazul pentru alte baloane gastrice de pe piață. 

2. Puteți face exerciții fizice sau sport în aer liber cu balonul gastric Allurion?

Da, este în general sigur să faci exerciții cu balonul gastric Allurion. De fapt, exercițiile fizice regulate sunt o componentă importantă a unui program sănătos de slăbire și poate ajuta persoanele să obțină rezultate mai bune în timp ce folosesc balonul.

Cu toate acestea, este important să vă ascultați corpul și să începeți cu exerciții cu impact redus, crescând treptat intensitatea și durata, pe măsură ce corpul se adaptează. De asemenea, este important să evitați exercițiile care exercită prea multă presiune asupra stomacului sau provoacă disconfort (cum ar fi săriturile), deoarece acest lucru ar putea cauza deteriorarea balonului sau poate cauza alte probleme digestive. Scufundarea la adâncime nu este recomandată.

3. Cât de mult poți slăbi cu un balon Allurion?

Cantitatea de greutate pe care o persoană o poate pierde cu balonul gastric Allurion poate varia în funcție de mai mulți factori – greutatea inițială, obiceiurile alimentare, regimul de exerciții fizice și metabolismul individual.

Studiile clinice au arătat că, în medie, persoanele care folosesc balonul gastric Allurion pot pierde între 10-15% din greutatea corporală totală in perioada de 16 săptămâni în care balonul este plasat.

Pentru a obține cele mai bune rezultate, persoanele trebuie să urmeze o dietă sănătoasă și un program de exerciții fizice atât în timpul, cât și după utilizarea balonului Allurion. Health Tracker (ceasul inteligent) și cântarele inteligente, care vin împreună cu balonul Allurion, vă permit să vă măsurați progresul și vă pot motiva să dezvoltați un stil de viață sănătos.

De asemenea, merită remarcat faptul că scăderea în greutate poate varia foarte mult de la o persoană la alta, iar unele persoane pot avea o pierdere în greutate mai mare sau mai mică decât media. Cel mai important factor este să se implice în schimbările unui stil de viață sănătos și să lucreze cu un furnizor de asistență medicală pentru a dezvolta un plan de slăbire sigur și eficient.

4. Se mai simte foamea cu balonul gastric Allurion?

Balonul gastric Allurion este proiectat pentru a reduce senzația de foame și pentru a ajuta oamenii să se simtă sătui mai repede, ceea ce poate face ca ținerea unei diete sănătoase să fie mai ușor de tolerat – astfel să se atingă obiectivele de scădere în greutate. Balonul ocupă 550 ml (aproximativ) spațiu în stomac, ceea ce poate ajuta oamenii să se simtă mai sătui, cu mese mai mici.

Cu toate acestea, este important să rețineți că gradul în care balonul reduce foamea poate varia de la o persoană la alta. Unii indivizi pot experimenta o reducere semnificativă a senzației de foame, în timp ce alții pot experimenta totuși unele senzații de foame sau pofte. În plus, este obișnuit să experimentați un oarecare disconfort sau o anumită greață în primele zile după plasarea balonului, ceea ce poate face dificil mâncatul.

Menținerea unei bune hidratări și consumul de mese mici și frecvente pe tot parcursul zilei poate ajuta, de asemenea, la reducerea senzațiilor de foame și disconfort.

5. Care sunt riscurile balonului gastric Allurion?

Din fericire, riscurile acestor efecte secundare sunt reduse și pot să includă:

  • Greață și vărsături: Acestea sunt efecte secundare frecvente în primele câteva zile după plasarea balonului și pot fi gestionate cu medicamente și modificări ale dietei. 
  •  Dureri abdominale și disconfort: Unele persoane pot prezenta dureri abdominale, balonare sau disconfort din cauza prezenței balonului în stomac.
  •  Ruptura sau dezumflarea balonuluii 
  • Iritația esofagiană sau a stomacului
  •  Blocaj intestinal: este mai frecventă dacă cineva a suferit o intervenție chirurgicală abdominală anterioară.

6. Pe ce parte ar trebui să dorm după ce am balonul gastric Allurion?

Se recomandă să dormiți pe partea stângă. Acest lucru va ajuta la prevenirea mișcării balonului și a disconfortului sau intoleranței.

Dormitul pe partea dreaptă poate face ca balonul să se miște și să exercite presiune pe stomac, ceea ce poate provoca disconfort. Întinderea pe spate îți poate da o senzație de greutate uneori.

Mersul pe jos poate ajuta, de obicei, dacă v-ați simțit inconfortabil în primele zile după plasarea balonului.

Este important să urmați recomandările furnizorului de asistență medicală pentru îngrijirea după procedură, inclusiv pozițiile de dormit, modificările dietetice și restricțiile de activitate, pentru a asigura un rezultat sigur și de succes.

Previous post Protecția oferită de un avocat specializat în divorț și executare silită în Timișoara
Next post Anvelopele de Vara: Alegerea Cruciala pentru o Calatorie Estivala in Siguranta