3 Idei de amenajare pentru gradina cu gazon

Sursa:

https://www.freepik.com

Amenajarea grădinii poate reprezenta o modalitate de relaxare, dar și un proiect complex și solicitant. Utilizarea gazonului este o cale inedită de a transforma un spațiu monoton într-unul liniștit și primitor. Indiferent de dimensiunile grădinii, există o mulțime de metode de a adăuga stil și expresivitate unui astfel de spațiu. 

De la alegerea plantelor până la achiziționarea accesoriilor potrivite, amenajarea grădinii îți oferă șansa de a-ți exprima creativitatea. Poate cel mai important element al unei grădini este peluza. Gazonul aduce un plus de prospețime oricărui spațiu, iar dacă este îngrijit, își păstrează proprietățile în timp. 

Indiferent că ai o casă de dimensiuni generoase sau un proiect casa simpla, gazonul bine îngrijit este un accesoriu care nu trebuie să lipsească. Este bine să știi că nu orice tip de gazon se potrivește oricărei situații. Astfel, există multe alternative care se pretează nevoilor fiecărui client. Spre exemplu, gazonul poate avea rol ornamental, sau poate fi un spațiu destinat copiilor sau animalelor. De aceea gazonul trebuie ales în funcție de necesități. 

Ce gazon să pui în curte? 

De regulă, gazonul se însămânțează toamna și primăvara, iar ideal ar fi ca temperatura să nu depășească 20 de grade Celsius. Dacă cerințele respective sunt îndeplinite, trebuie să știi ce tip de gazon ți se potrivește. 

Iată câteva idei din care poți alege:

Gazonul rulou natural

  • Gazonul rulou îmbină o serie de calități pe care celelalte tipuri de gazon nu le au: instalarea rapidă și rezultat durabil. Durabilitatea gazonului este exprimată în rezistența la uzură și la factori precum gerul, seceta și acțiunea dăunătorilor. Există o varietate de culori și ierburi ale gazonului natural. Din punct de vedere al sustenabilității, gazonul natural este cea mai optimă variantă pentru mediu. De aceea este cel mai recomandat de către experții în domeniu.

Gazonul hibrid

  • Un astfel de gazon este potrivit pentru spațiile ce trebuie să suporte un grad ridicat de uzură. Astfel, se pretează terenurilor de fotbal sau spațiilor destinate animalelor. Lucrul care trebuie știut despre gazonul hibrid este faptul că îmbină ierburi naturale cu fibre sintetice. Așadar maximizează rezistența, dar este în continuare o soluție sustenabilă.

Gazonul artificial

  • Este o cale ieftină de a oferi un aspect plăcut grădinii tale. Gazonul artificial este realizat în întregime din material sintetic. Astfel are cerințe minime de întreținere și este o variantă prietenoasă din punct de vedere economic.

Cum să amenajezi grădina cu gazon artificial?

Sursa:

https://www.freepik.com/

Caută inspirație

Primul lucru pe care trebuie să îl faci în cazul în care vrei un gazon artificial este căutarea unui design adecvat. Caută idei de amenajare a gazonului și integrare a accesoriilor potrivite pentru gusturile tale. O bună sursă de informare este platforma Pinterest, unde poți găsi diverse concepte, de unde te poți inspira.

Stabilește bugetul

Gazonul artificial poate fi o variantă bună pentru multe proiecte imobiliare, de la minimalist la casa cu mansarda, însă prețul stabilește calitatea. Există diverși factori care pot influența costurile amenajării unui gazon artificial, spre exemplu mărimea terenului, manopera, locația, materialele selectate. Astfel stabilește-ți nevoile și bugetul și alege cea mai potrivită variantă.

Adaugă elemente auxiliare

Din păcate, gazonul artificial poate da uneori senzația de nenatural. De aceea, este important să fie însoțit de elemente auxiliare care să aducă un plus de naturalețe. Poți opta între piatră naturală ale cărei culori și forme variază. Astfel, chiar și un proiect casa simpla poate primi un plus de lux și frumusețe.

Alege varianta ideală de gazon și bucură-te de un spațiu exterior impecabil!

Previous post FPTR adoptă măsuri urgente pentru eficientizarea activității din turismul românesc
Next post Ce beneficii ai dacă alegi să colaborezi cu firma DDD Nord pentru deratizare