Adunati in muzica, traditie, cultura: copiii din… poala muntilor au primit „botezul” unei lectii „a la… Filarmonica”

[ad_1]

Un proiect care continuă atat de vibrant, de necesar, de inspirat: Filarmonica „Paul Constantinescu” – Ploiesti a organizat astăzi, 9 noiembrie 2022,  la Școala Gimnazială „Radu și Severa Novian”, Adunați, Prahova  lecția educativă  „Călătorie în lumea orchestrei simfonice”. 

Trebuie subliniat că activitatea- una minunată, de altfel, face parte din proiectul  „EduMusik” și are ca scop  sprijinirea educației muzicale a elevilor din Ploiești și localități din mediul rural din județul Prahova cu materiale și activități ce vin în completarea curriculei școlare, pentru a forma viitorul public cunoscător și apropiat de arta de calitate.

 Elevii claselor a II-a și a III-a  au aflat ce înseamnă o orchestră simfonică, cum este alcătuită, care sunt familiile de instrumente, au audiat în înregistrări video ale fiecărui instrument și la final întreaga orchestră.

 În cadrul lecției… cu iz de poveste și… necesară binecuvântare, elevii au completat fișe care i-au ajutat la întelegerea informațiilor primite și au participat la jocuri de rol astfel încât la finalul călătoriei să alcătuiască propria lor orchestră, „Orchestra Românașilor”.  Sub îndrumarea doamnelor prof. pentru învățământul primar Marie – Lousie Ungureanu   și  Romina Hoitan elevii au pregătit o expoziție cu desene ale instrumentelor.

Schițele desenelor au fost realizate de către elevii Colegiului de Artă „Carmen Sylva” Ploiești sub îndrumarea d-nei profesor Liliana Marin.

Mascota DoReMi a fost ghid în această călătorie iar copiii, încântați de prezența sa, au ales astăzi ca DoReMi să fie pianist.

Remarcabil, impresionant, chiar este că micuții au participat la lecție îmbrăcați înveșminte tradiționale românești, aducând, astfel omagiu satului și datului străbun.

La eveniment au participat  Trăgaciu Mariana Veronica, Petrache Ioana Alexandra  și  Țănău Ioana Bianca, studente la UPG Ploiesti, Facultatea de Litere și Științe, specializarea Pedagogia Învățământului Primar și Preșcolar, proiectul având și o componentă de pregătire a viitoarelor cadre didactice.

Articolul Adunati in muzica, traditie, cultura: copiii din… poala muntilor au primit „botezul” unei lectii „a la… Filarmonica” apare prima dată în Primar in Prahova.

[ad_2]

Source link

Previous post Locomotiva EA, o emblema a industriei grele romanesti
Next post Universitatea Bucuresti: Oportunitati de mobilitate CIVIS in cadrul unor noi Blended Intensive Programmes (BIPs) dedicate studentilor in stiinte socio-umane